Här får du några recept:

Hundgodisreceptet

Mattes drömkyckling
4-5 pers
1½ grillad kyckling benas ur och delas i mindre bitar.
Viktväktare tar bort skinnet. Lägg i ugnsfast form med ej för låg kant tillsammans med
1 burk champinjoner som först brynts i lite smör el margarin.
1 röd, 1 gul paprika skärs i mindre bitar och strös över
Grädde visp och/eller mellangrädde blandas med
1-2 msk fransk senap Maille Provencale (med vitlök och paprika)
Häll blandningen över kycklingen. Minst 4 dl gärna mer,
för om man har ris till brukar det gå åt en del sås. God ost, riven eller hyvlad,
gärna blandad med lite färsk parmesan över.
Matte tycker såsen skall komma upp till minst halva höjden av formen.
ca 225 grader ugn tills rätten får fin färg. Kan frysas.
Ris och sallad är gott till.

Jag får slicka tallrikarna och
brukar få lite skinn också.

MUMS!

Sommartårtor

Dom här tårtorna gjorde Matte. Hon brukar nästan aldrig baka tårtor så hon var ganska stolt över dom här och tyckte dom såg proffsiga ut. Hackad mandel runt om och ovanpå målade hon med smält Robertsons Silver Shred. Som fyllning jordgubbssylt och översta lagren blanda vispad grädde med Robertsons Lemon Curd. Man måste röra lemon curden först innan man blandar 2 dl curd och 3 dl vispgrädde. Den satsen* räckte till 2 tårtor.

*Väldigt gott att servera till jordgubbar


Flera recept kan du söka i Tasteline.com eller Recept.nu



 

 


 

Här kommer hundgodisreceptet:

En bit blodpudding skärs i små fyrkanter som fördelas på bakpapper.
Sätt in plåten i 95 graders ugn med ugnsluckan lite på glänt. Matte brukar låta den stå en och en halv timme. Förvaras i frys eller kylskåp. Matte har alltid med sig i fickan. GOTT!

 

Tillbaka till Människor